Prima pagina     Despre noi     Contact
Produse   Accesorii   Stiri   Interviuri     Galeria Campionilor   Evenimente   Dresaj
Sfatul Medicului
 
Scheme de vaccinare

Exista mai multe scheme de vaccinare, deoarece exista mai multi producatori de vaccinuri. Medicul veterinar alege o anumita schema de vaccinare in functie de starea catelului si situatia epizotologica din acea zona sau tara.
Vaccinarea se face numai pe un organism sanatos, capabil sa produca un raspuns imun cat mai bun..
Majoritatea schemelor de vaccinare debuteaza la varsta de 5-6 saptamani. Inainte de aceasta varsta organismul catelului nu este capabil sa produca un raspuns imun adecvat.

Primul vaccin trebuie sa contina o tulpina de virus contra parvovirozei, in general notata cu litera P, si o tulpina contra maladiei Carre(jigodie), notata cu litera C;D;S

Al doilea vaccin trebuie administrat la varsta de 8-9 saptamani. Acesta va fi un vaccin polivalent, continand  tulpini de virus contra parvovirozei, jigodiei, hepatitei Rubauth
(notata in general cu litera H) si mai multe tulpini contra Leptospirozei (notata cu litera L) si o tulpina contra virusului parainfluentei(notata cu Pi).

Al treilea vaccin este tot un vaccin polivalent care se administreaza la varsta de 12 saptamani si are in plus fata de tulpinile vaccinului precedent si o tulpina contra rabiei(notata cu R).

Odata cu aceste vaccinuri sau separate intre vaccinari se administreaza de doua ori cate un vaccin contra coronavirozei (notet cu C), care este tot o gastroenterita asemanatoare parvovirozei.

Un alt vaccin care se poate administra este vaccinul contra giardiei(Giardia vaccine) pentru prevenirea giardiei la caini.

Dupa primul an de viata se administreaza anual un vaccin care sa contina tulpini de parvoviroza, jigodie, hepatita Rubauth, parainfluenta, leptospiroza si rabie.

IMPORTANT:orice vaccinare trebuie precedata de o deparazitare interna si una externa.
Vaccinarea anuala a tuturor cainilor cu vaccin antirabic este obligatorie prin lege la noi in tara.

O alta boala vaccinala este Tusea de canisa, administrarea vaccinului se face la varsta foarte mica. Boala apare in general in crescatorii, canise sau locuri aglomerate de catei de varsta mica.

medic veterinar: RADU IONESCU
e-mail:
clinica: ISRAVET

 Dresaj
Sorin Dragomir
arbitru chinolog
Educaţia câinelui trebuie să înceapă de la vârstă fragedă.
Atunci când puiul este adus acasă, probabilitatea ca acesta să facă scandal încă din prima noapte ...                 citeste »


Galerie Foto
Ayentina
Dog argentinian, 6 ani
Campion Cum Laudae Romania

> Vezi foto
Ialco dei Falchi Bianchi
Dog argentinian, 3 ani
Campion Romania

> Vezi foto
Romano Dominus
Ciobanesc german, 8 ani
Campion Mondial
Campion Romania
> Vezi foto

Contact
Adresa:
Sos. Pantelimon nr. 10-12,
sector 2, Bucuresti
 
E-mail: office@europetcare.ro
 
Telefon: 021 252 80 33
  021 252 80 44

Mobil:

0722 20 62 62


Produse    Accesorii    Stiri    Interviuri     Galeria campionilor     Evenimente     Dresaj
©2018 Europetcare SRL. Toate drepturile rezervate.
Web Design: DEZIBEL MEDIA | Web hosting: WEB HOTEL